Artroscopie

Artroscopie komt uit het Grieks en kan men vertalen als 'kijkoperatie in het gewricht'. Professor Bernadette Van Ryssen was één van de pioniers, en ze is nog steeds wereldwijd gerenomeerd in dit vakgebied.

Tot in het kleinste detail

Artroscopie kan zowel diagnostisch als therapeutisch toegepast worden. Deze techniek biedt de mogelijkheid om een gewricht in het kleinste detail te bekijken en een eventuele behandeling zeer accuraat uit te voeren.

Een kijkoperatie is minimaal invasief. Dit houdt in dat er slechts 2 kleine gaatjes moeten gemaakt worden om het hele gewricht te bekijken. Langs dezelfde ingangen kan eveneens de ingreep uitgevoerd worden. Er moeten dus geen grote operatiewonden worden gemaakt. Dit is een enorm voordeel. De revalidatie van de patiënt verloopt sneller dan bij een gewone operatie.

Professor Bernadette Van Ryssen

Artroscopische onderzoeken en ingrepen worden bij ons uitgevoerd door Professor Bernadette Van Ryssen. Professor Van Ryssen was tot voor kort full-time hoogleraar en praktiserend arts orthopedie aan de faculteit diergeneeskunde van de Universiteit Gent. Ze is wereldwijd bekend om haar bijdrage aan de ontwikkeling van artroscopie bij kleine huisdieren. Ze heeft meer dan 200 A-publicaties op haar naam staan. Ze wordt vaak gevraagd als spreker op internationale congressen.

Professor van Ryssen behoort tot de wereldtop op vlak van artroscopie. Wij zijn erg trots dat zij vanaf november 2023 artroscopische ingrepen enkel nog bij Heelix aanbiedt. Daarnaast verzorgt zij de algehele opwerking van elk type orthopedische patiënten.

Een overzicht van de meest voorkomende aandoeningen waarbij artroscopie wordt ingezet

Maak een afspraak bij Professor Van Ryssen

Meet the team

Bekijk onze diensten

Boek vlot online

Een afspraak kan u gemakkelijk inboeken via onze online agenda
Maak een afspraak