Diensten

Cardiologie

Cardiologie draait om onderzoek van hartaandoeningen. Zo kan uw huisdier een hartruis- of hartritmestoornis hebben. Of kunnen klachten zoals hoesten, snellere ademhaling, flauwtes, een blauwe tong en/of verminderd uithoudingsvermogen wijzen op een hartprobleem. In al die gevallen kan uw dierenarts een hartonderzoek aanraden.

In eerste instantie bestaat een consultatie cardiologie uit een uitgebreid gesprek. We overlopen de aard en duur van de klachten en bespreken welke therapie er al gegeven is. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek. We luisteren naar het hart en de longen en nemen de pols. Daarna volgt een echografisch onderzoek met simultaan ECG (electrocardiogram). We bundelen alle metingen en beelden in een uitgebreid verslag dat we naar uw dierenarts sturen, samen met een advies. We blijven in contact met uw dierenarts voor opvolging en begeleiding.

Fokkers kunnen ook bij ons terecht voor een screening op aangeboren en verkregen hartafwijkingen: SAS, HCM, DCM en mitralisklepdegeneratie. Als aanvulling bieden wij ook ECG, bloeddrukmetingen, röntgenopnames van de borstholte en bronchoscopie.

SubAorta Stenose (SAS)

Subaorta stenose

MMVD

mmvd

Boek vlot online

Een afspraak kan u gemakkelijk inboeken via onze online agenda
Maak een afspraak