Lessenreeks orthopedie diagnostiek.

Lesgever: Professor Bernadette van Ryssen, UGent.

Locatie: Heelix, Grouwesteenstraat 50, 9170 Sint-Pauwels, België

Data: dinsdag 22 en 29 maart en 19 april 2022 telkens van 9 tot 14u.

 

Deze lessenreeks orthopedie – diagnostiek gaat over het vaststellen van orthopedische problemen bij honden en katten, aan de hand van het klinisch en radiografisch onderzoek. Het orthopedisch en radiografisch orthopedisch onderzoek ligt in het bereik van iedere dierenarts, maar kan dikwijls voor uitdagend zijn omwille van moeilijk te onderzoeken dieren, discrete letsels en minder gekende pathologieën.

 

Les 1: Wat als je het niet vindt?
In deel 1 worden het basis orthopedisch onderzoek en aanvullende technieken overlopen en nadien toegepast op een aantal klinische gevallen. De gevallen worden opgelost met behulp van een voting systeem en in kleine groepjes.

Les 2: De voorpoot bij de jonge en bij de volwassen hond.
In deel 2 worden belangrijke en minder frequente aandoeningen van de voorpoot bij de hond en de kat overlopen, waarna een aantal gevallen worden uitgewerkt met behulp van een voting systeem en in kleine groepjes.

Les 3: De achterpoot bij de jonge en bij de volwassen hond.
In deel 3 worden belangrijke en minder frequente aandoeningen van de achterpoot bij hond en kat overlopen, waarna een aantal gevallen worden uitgewerkt met behulp van een voting systeem en in kleine groepjes.

 

Kom genieten van de hapklare kennis, raadselachtige video’s van mankende honden, een drankje bij de vuurkorf en ‘Pret met de Prof’!

 

De prijs voor deze lessenreeks bedraagt 698 euro exclusief BTW, inclusief leuke sfeer en koffie, drank, koekjes, versnaperingen en belegde broodjes.

Deze cursus biedt in totaal 21 EPB (erkende bijscholingspunten)

Registratie bij de Orde der Dierenartsen is aangevraagd.

 

 

 

 

 

 

Boek vlot online

Een afspraak kan u gemakkelijk inboeken via onze online agenda
Maak een afspraak