Lessenreeks Interne geneeskunde

Lesgevers: Sofie Marynissen en Katrine de Roover, DipECVIM-CA

Data: dinsdag 7, 14, 21, 28 maart 2023 tekens van 9u tot 14u 

Inschrijven

Deze lessenreeks interne geneeskunde wordt gegeven door 2 specialisten en begenadigde clinici. 4 interessante onderwerpen komen aan bod. De lessen zijn deels theoretisch maar voor een groot deel leren we een probleem opwerken aan de hand van casussen uit de praktijk. Er zijn maximum 25 deelnemers zodat de les echt interactief kan gegeven worden en er ruimte is voor vragen en discussie. U zal sowieso massa’s bruikbare dingen bijleren in deze uitmate boeiende lessenreeks.

Locatie: Heelix, Grouwesteenstraat 50, 9170 Sint-Pauwels, België

Les 1: PU/PD, het belang van urineonderzoek.
Valkuilen bij laboratoriumresultaten.

In deze opleiding willen we de nadruk leggen op de waardevolle informatie die een urineonderzoek kan geven bij verschillende aandoeningen van zowel kat als hond. Verder wordt er ingegaan op mogelijke valkuilen bij het interpreteren van labo-resultaten. Tenslotte wordt er ook aandacht geschonken aan de meerwaarde/interpretatie van nieuw beschikbare labo-onderzoeken (zoals SDMA, FGF-23).

Les 2: Chronische enteropathie bij de hond. 


Les 3: Praktische benadering van bloedingsneiging en hypercoagubiliteit.

In deze opleiding overlopen we aan de hand van casussen de opwerking van en therapie opties voor stollingsproblemen bij zowel kat als hond.

Les 4: Chronische enteropathie bij de kat.

 

 

De prijs voor deze lessenreeks bedraagt 1198 euro exclusief BTW, inclusief syllabus, digitale versie van de syllabus online, leuke sfeer en koffie, drank, koekjes, versnaperingen en belegde broodjes.

Deze cursus biedt in totaal EPB (erkende bijscholingspunten).

Registratie bij de Orde der Dierenartsen is aangevraagd.

Boek vlot online

Een afspraak kan u gemakkelijk inboeken via onze online agenda
Maak een afspraak