Professor Bernadette Van Ryssen

Bernadette van Ryssen was tot september 2023 hoogleraar orthopedie aan de Universiteit Gent. Ze heeft meer dan 30 jaar ervaring in het diagnosticeren en oplossen van mankheidsproblemen en ontwikkelde zo een uitzonderlijke ‘klinische feel’. Ze is bovendien Europees Specialist in Veterinary Sports Medicine and Rehabilitation (DipECVSMR).

Daarnaast is ze wereldwijd bekend om haar bijdrage aan de ontwikkeling van artroscopie bij kleine huisdieren. Ze heeft meer dan 200 A-publicaties op haar naam en wordt vaak gevraagd als spreker op internationale congressen.

Vanaf november 2023 zal ze enkel nog bij Heelix werken waar ze verantwoordelijk is voor orthopedisch onderzoek en artroscopie.

Artroscopie

Artroscopie kan zowel diagnostisch als therapeutisch toegepast worden. Deze techniek biedt de mogelijkheid om een gewricht in het kleinste detail te bekijken en een eventuele behandeling zeer accuraat uit te voeren.

 

Orthopedisch onderzoek

Een orthopedisch onderzoek is aangewezen wanneer een huisdier mankt, het niet goed doet in de sport, een afwijkende gang vertoont, een opgezet gewricht(en) heeft, moeilijk kan springen of pijn vertoont zonder duidelijke localisatie.

Afhankelijk van de voorgeschiedenis en de bevindingen van ons klinisch onderzoek worden de mogelijke diagnostische stappen besproken. Dit houdt meestal röntgenopnames van specifieke gewrichten in en/of echografisch onderzoek van gewrichten, spieren of pezen. Soms is er een CT-scan, gewrichtspunctie of artroscopie aangewezen.

Telemedicine

U kunt uw orthopedische röntgenopnames eenvoudig naar ons mailen voor teleradiologie. De beoordeling is kosteloos als de hond of kat nadien wordt doorverwezen voor een artroscopische ingreep of aanvullend onderzoek. In andere gevallen geldt het standaardtarief voor teleradiologie van €46,00 exclusief BTW.

Stuur de röntgenopnames samen met het signalement van de patiënt en de anamnese of het patiëntendossier naar teleradiologie@heelix.be.

U krijgt van ons meestal binnen de 4 dagen een beoordeling met een deskundig advies.

Indien u wenst dat de factuur naar de eigenaar verstuurd wordt i.p.v. naar uw praktijk, gelieve dit te vermelden bij uw aanvraag samen met het adres, e-mailadres en gsm-nummer van de eigenaar.

Meet the team

Lees onze visie

Interview Professor Van Ryssen

Boek vlot online

Een afspraak kan u gemakkelijk inboeken via onze online agenda
Maak een afspraak