Diensten

Teleradiologie en telemedicine

Als dierenarts, fokker of eigenaar kunt u een röntgenopnames of patientendossiers naar ons doorsturen voor beoordeling en advies.

Teleradiologie

Als dierenarts, fokker of eigenaar kunt u een röntgenopnames of patientendossiers naar ons doorsturen voor beoordeling en advies. De beoordeling gebeurt door Prof. Bernadette Van Ryssen (Prof. Dr. PhD Orthopedie, DipECVRSM) en Barbara Vandevelde (DipECVDI).

Stuur uw röntgenopnames naar teleradiologie@heelix.be samen met het signalement van de patiënt en de anamnese of het patiëntendossier.

Meestal bezorgen wij binnen 48u een verslag. Niet-dringende orthopedische teleradiologie worden enkel op dinsdag of woensdag bekeken. Heeft u de beoordeling toch graag sneller? Dan kan u een spoedverzoek vragen, mits een meerprijs. Deze worden dan binnen het uur behandeld. Vermeld duidelijk of het gaat om een spoedbeoordeling of niet, zodat onze assistente weet of ze de teleradiologie wel of niet binnen het half uur moet inplannen.

Indien u wenst dat de factuur verstuurd wordt naar de eigenaar i.p.v. naar uw praktijk,  vermeld dan zeker het adres, e-mailadres en gsm nummer van de eigenaar. Indien u dat niet doet, komt de factuur op naam van de praktijk.

Indien het gaat om orthopedische röntgen en/of CT-opnames, is de teleradiologie kostenloos indien de hond nadien doorkomt voor een ingreep of verder onderzoek.

Tarieven

Tarieven telemedicine orthopedie (excl. BTW) beoordeeld door Professor Bernadette Van Ryssen (DipECVRSM)

 • Enkel beoordeling röntgenopnames € 46.00
 • Beoordeling röntgenfoto orthopedie indien meerdere gewrichten (uni-of bilateraal): € 14.00
 • Groot complex dossier= patiëntenkaart van verschillende data en verschillende onderzoeken, eventueel videobeelden en röntgen-/CT-opnames van verschillende gewrichten: € 118.00
 • Indien de patiënt doorkomt voor een ingreep wordt de teleradiologie niet aangerekend of gecrediteerd.

 

Standaard tarieven teleradiologie (excl. BTW) beoordeeld door Barbara Vandevelde (Board Certified European Diplomate Veterinary Medical Imaging DipECVDI):

 • Beoordeling röntgenfoto thorax of abdomen: € 46.00
 • Beoordeling röntgenfoto vervolgopname bv na behandeling: € 26.00
 • Beoordeling röntgenfoto orthopedie € 46.00
 • Beoordeling röntgenfoto per bijkomend onderdeel: € 14.00
 • Beoordeling röntgenfoto wervelkolom of kop of hals: € 46.00
 • Beoordeling röntgenfoto vervolgopname: € 26.00
 • Beoordeling röntgenfoto natief en contraststudie: € 64.00
 • Toeslag spoedbeoordeling (binnen het uur): € 20.00

Belangrijk: probeer de opnames in hoge resolutie door te sturen (minimaal 500 KB per opname).

Tarieven telemedicine interne geneeskunde of cardiologie

Een patiëntendossier doornemen bij deze specialisties heeft geen vaste prijs omdat dit werk op maat is. Het ene dossier is veel uitgebreider dan het andere. Best overlegt u eerst met de betrokken specialist of dit mogelijk is en wat de prijs is. We weten uit ervaring dat het soms gemakkelijker is de patiënt gewoon door te sturen.

 

Wij maken vaak gebruik van de expertise van Barbara om onze röntgenopnames te laten beoordelen. Zowel voor ons als de eigenaar is dit een meerwaarde. Onze klanten zijn bereid daarvoor te betalen als we ze uitleggen dat we daardoor meer informatie uit een röntgenfoto kunnen halen. Barbara denk ook mee na over de mogelijke behandelingen of verder onderzoeken die nodig zijn. Ze is voor ons meer dan alleen een radioloog.

Meet the team

Lees onze visie

Boek vlot online

Een afspraak kan u gemakkelijk inboeken via onze online agenda
Maak een afspraak