Cases & Blog

Heelix publiceert regelmatig interessante cases. Volg ons op onze Facebook pagina om op de hoogte te blijven. De oplossing van elke post staat op deze pagina.

Thor, een Roemeense kruising van 3 jaar, mankt sinds een paar maanden op de rechter voorpoot.

Thor is een jonge hond van 3 jaar die sinds een paar maanden mankt op de rechter voorpoot. Dit verbeterde telkens bij behandeling met NSAID maar niet afdoende.

Bij palpatie is het rechter elleboog gewricht matig opgezet en er verdikking voelbaar aan de mediale zijde. Er is een duidelijk beperkte plooibaarheid.

Het linker ellebooggewricht is mild opgezet; de plooibaarheid is nog normaal.

Yorkshire, VC, 12j10m.

Sinds paar maanden intermitterend diaree, soms braken. Nu sinds 3 dagen anorexia

Diesel, kruising van Jack Russel en Teckel, anderhalf jaar oud.

Klacht: 2 weken geleden had Diezel symptomen van braken die door de dierenarts succesvol werd behandeld. Echter daags nadien rende Diezel heel hard, kwam plots terug en zakte door zijn benen. Hij wou stappen maar het was alsof hij dronken was. Ook leek hij de eigenaar niet te herkennen. De ‘aanval’ duurde ongeveer een half uur. Erna was hij terug gewoon. Deze collaps is één x gebeurd. Ervoor had Diesel geen enkel probleem.

 

Otci, Duitse Herder, 6 jaar, vk, ademnood

Otci is extreem kortademig sinds paar weken maar heeft eigenlijk al maanden een slechte uithouding en versnelde ademhaling. Na een antibiotica kuur was het telkens beter maar niet veel. Hij eet goed, drinkt normaal en is niet vermagerd. Otci werd naar ons doorgestuurd voor echografisch onderzoek van het hart.

Het echografisch onderzoek van het hart bleek perfect normaal. Na overleg met de verwijzende dierenarts namen we röntgenopnames van de thorax. De hond was in erge ademnood waardoor de opnames bijgevolg bewegingsonscherp zijn.

Wat is uw diagnose?

Lola, kruising uit Roemenië, 6 jaar, vk, zware ademhaling

Lola is 3 maanden geleden geadopteerd door een organisatie die straathonden uit Roemenië opvangt. Lola vertoonde een zeer zware ademhaling en was inspanningsintollerant. De dierenarts van de opvang nam röntgenopnames van de borstholte en stuurde die naar ons door ter beoordeling.

Wat is uw diagnose?

Weimaraner, 10 jaar, mk.

Sinds 1 week anorexie en hoesten. Beterschap met NSAID en antibiotica.

Boek vlot online

Een afspraak kan u gemakkelijk inboeken via onze online agenda
Maak een afspraak