Samenwerking

Bent u dierenarts?

Hoe patiënten doorverwijzen?

U of uw klant maakt zelf een afspraak op onze online agenda of u kan een verwijskaart van ons meegeven aan de eigenaar met instructies hoe ze zelf een afspraak kunnen inplannen. De eigenaar zelf een afspraak laten maken bespaart u meestal veel tijd.

Vragen of verwijskaarten bestellen? Mail ons : receptie@heelix.be.

Wij zijn telefonisch bereikbaar elke weekdag van 9u tot 17u op 03 777 51 79. Indien u of uw cliënt geen geschikte afspraak vindt op de online agenda of u heeft een spoedgeval dan neemt u best ook langs deze weg contact op.

Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen verzoeken wij u de gegevens en voorgeschiedenis van de patiënt naar ons door te mailen zodat wij ons kunnen inlezen in het dossier. Mocht u reeds röntgenopnames of andere onderzoeken hebben uitgevoerd, stuur deze dan ook naar ons door.

Verslag

Nadat een dier bij ons op consulatie is gekomen, krijgt u zo snel mogelijk een verslag. Wij blijven met u in contact voor de verdere behandeling en opvolging. De communicatie met de eigenaar voor de verdere behandeling verloopt in de meeste gevallen via u, de verwijzende dierenarts. Één aanspreekbron is beter om miscommunicatie te vermijden. Indien u verkiest dat wij zelf de opvolging doen, laat het dan zeker weten.

Vertrouwen

Wij werken samen zonder oordeel. Iedereen heeft zijn systeem van werken, zijn moraal, zijn ethiek en zijn gevoel over wat de klant wil. Wij zijn er niet om daarover te oordelen.

Vertrouwen moet er zijn in beide richtingen. Daarom zouden wij het erg op prijs stellen dat u ons op de hoogte brengt indien u zaken liever anders had gezien of wanneer er kritiek, terecht of onterecht, is van eigenaars. Wij geloven dat dit cruciaal is om te blijven groeien en om de samenwerking te versterken.

Wees gerust

Wij zijn doordrongen van het geloof dat samenwerken leidt tot een win-win situatie, zowel voor de verwijzende dierenarts als wijzelf. Wij gaan een partnership met u aan met als doel de dierenartsen die met ons samenwerken, succesvoller te maken. Zelfs als u denkt dat een bepaalde eigenaar niet openstaat voor verwijzing, is het soms toch zinvol een verwijzing voor te stellen. Enkel voorstellen kan druk wegnemen, ook al beslist de eigenaar het niét te doen. U hebt hem dan wel de kans gegeven en er kan u achteraf niets verweten worden. Dit geeft gemoedsrust.

Richtprijzen

Een echografisch onderzoek varieert tussen 168 en 238 euro (excl. BTW) afhankelijk of er geen, een klein of een uitgebreid consult bijkomt.

Opmerking: Een echo zonder consultatie willen wij liefst vermijden en doen wij enkel na overleg met de dierenarts.

Soms zijn er bijkomende kosten zoals voor het nemen van biopten, een sedatie, een drainage, enzovoort. Deze bijkomende kosten worden vooraf met de eigenaar en/of met u besproken.

Prijzen voor endoscopische en chirurgische ingrepen variëren sterk afhankelijk van onder andere het gewicht van uw huisdier en de duur/complexiteit van de ingreep. Neem gerust met ons contact op voor meer concrete prijsopgaves.

Wat dierenartsen zeggen over Heelix

Al verschillende jaren doen wij beroep op dierenradioloog, zowel voor echografie abdomen als echocardiografie sturen wij onze patiëntjes door.. Met de komst van Dierenarts Maai Albers worden wij nu ook nog beter geholpen op internistisch vlak. Maai is een meerwaarde voor de praktijk en vult de talenten van Barbara perfect aan. Overleg met Babs en Maai gaat heel vlot. Ook voor spoedgevallen die een dringende echo vereisen, kunnen onze klanten de dag zelf nog terecht. Waarvoor dank! Wij kijken dan ook heel enthousiast uit naar de uitbreidingen die Heelix te bieden heeft! Barbara en Maai zijn uiterst bekwame collega's in de buurt met een groot hart voor dieren. Kortom: absolute top!
Dierenarts Helena Brône & Elisabeth Bonte
DAP Beestig Gezond Belsele
Voor al onze patiënten willen wij op een hoog niveau diergeneeskundige zorgen bieden. Daarom is samenwerken met Heelix voor onze praktijk ideaal: Een team van absolute professionals staat er klaar om in overleg tot een gepaste behandeling te komen. Elke patiënt wordt eerst in onze praktijk onderzocht. Als wij een specialistisch onderzoek nodig vinden, kunnen onze patiënten in Heelix terecht. Alle bevindingen worden snel teruggekoppeld en de verdere opvolging gebeurt in onze eigen praktijk! Handig voor ons én baasje.
Sara Vermeulen
DAP De Wildernis Stekene
Als onze klanten vragen waarom we geen echo doen is het antwoord heel eenvoudig: 15 km verder zitten 2 topspecialisten waarop we steeds een beroep kunnen doen, ook voor spoedgevallen. Barbara en Maai verstaan de kunst om zowel de baasjes als de diertjes op hun gemak te stellen en zijn toppers in hun vakgebied! Steeds snel een verslag, steeds beschikbaar voor overleg en opvolging. Collegialiteit en vakkennis ten top!
Pieter Clevers
Dierenarts Zwijndrecht
Nog vragen?

Voor verdere vragen kan u terecht op onzeF.A.Q-pagina of kunt u rechtstreeks contact opnemen.

Blijf op de hoogte van nieuws & updates

Boek vlot online

Een afspraak kan u gemakkelijk inboeken via onze online agenda
Maak een afspraak