Bent u eigenaar?
Wij werken bij voorkeur op verwijzing van uw eigen dierenarts. U kan ook rechtstreeks bij ons terecht, maar weet dat wij enkel gespecialiseerde onderzoeken en ingrepen doen en geen eerstelijns diergeneeskunde.

In de meeste gevallen bent u doorverwezen door uw dierenarts. Deze zal de patiëntenkaart naar ons doorsturen waarin de voorgeschiedenis en reeds uitgevoerde behandelingen van uw huisdier staan. Zo kunnen wij ons inlezen in het dossier. Indien er reeds röntgenopnames zijn genomen of andere onderzoeken zijn gedaan (bloed-, urineonderzoek), worden deze best op voorhand doorgestuurd.

Indien u vragen hebt of het nuttig kan zijn bij ons een afspraak in te boeken, neem dan gerust contact met ons op via mail (receptie@heelix.be) of telefoon (03 777 51 79 elke weekdag tussen 9u en 17u).

Fokkers kunnen steeds rechtstreeks bij ons terecht. U vindt alle informatie op onze screening pagina.

Waarom een onderzoek bij de specialist?

Het niveau van de diergeneeskunde is de laatste jaren enorm geëvolueerd en wordt vandaag onderverdeeld in verschillende specialiteiten net als in de menselijke geneeskunde. Zo bestaan er tegenwoordig dierenartsen die gespecialiseerd zijn in huidziekten, hersenziekten, maag-darmaandoeningen, radiologie, orthopedie… Men kan in deze tijden niet meer verwachten dat uw dierenarts op alle gebieden even sterk is als een specialist. Een specialist heeft na zijn opleiding tot dierenarts nog een aanvullende 4 tot 5 jaar durende opleiding genoten en wordt verwacht up-to-date te blijven door het volgen van bijscholingen en congressen.

Waarom een verwijzing?

Een goed overzicht van de klachten, een klinisch onderzoek en bloedonderzoek wijzen vaak al in een bepaalde richting, maar soms moeten er bijkomende onderzoeksmiddelen gebeuren om tot een sluitende diagnose te komen. In zulke gevallen kan uw dierenarts het raadzaam vinden u te verwijzen voor een gespecialiseerd onderzoek. Er zijn ook tal van ingrepen die technisch erg lastig zijn of waarbij complexere apparatuur  of intensieve training nodig is om dit goed te laten verlopen.

Hoe verloopt een consultatie?

Wij nemen de tijd om met volle aandacht te luisteren naar het probleem van uw huisdier. In de meeste gevallen stellen wij veel vragen zodat we een duidelijk overzicht krijgen van het probleem en een goed plan van aanpak kunnen bepalen. Bijkomende onderzoeken zoals echografie, endoscopie, bioptname en zo meer worden stapsgewijs met u besproken. We vertellen u wat ze inhouden, wat u kan verwachten en wat de prijs ervan is. Van alles wordt een uitgebreid verslag gemaakt.

Hoe verloopt een echo onderzoek?

Een echografie is onschadelijk en pijnloos. U blijft tijdens het onderzoek bij uw huisdier om hem of haar gerust te stellen. In ongeveer 95% van de gevallen gebeurt een echografisch onderzoek zonder verdoving. Bij een echo van de buik is het belangrijk dat uw dier minstens 12 uur niet gegeten heeft, tenzij het een suikerpatiënt of erg jong dier is (neem dan even contact met ons op). Drinken mag wel nog. Laat uw huisdier ook 2 uur voor het onderzoek niet meer plassen.

Hoe verloopt een röntgenonderzoek?

Voor een röntgenonderzoek van de longen hoeft u huisdier niet onder sedatie. Voor een onderzoek van de wervels of de gewrichten krijgt uw huisdier meestal wel een lichte verdoving, omdat er vaak talrijke opnames worden genomen en we zo ver mogelijk van de stralenbundel willen staan daarvoor.

Hoe kan ik betalen?

U kunt bij ons via bancontact of payconiq betalen. Uitzonderlijk wordt ook cash aanvaard.

Boek vlot online

Een afspraak kan u gemakkelijk inboeken via onze online agenda
Maak een afspraak